Balhé a főtéren

Nem véletlenül adtam ezt a címet írásomnak. Így szerepelnek az interneten készült videók arról a napról, melyről történetem szól.
Néhány közösségi portálon „gárdisták vegzálása Oroszlányban” címmel is megtalálható. Mondandóm kicsit keserédes, kicsit talán vicces, mindenféleképpen érdekes és elgondolkodtató lehet.

Május hónap nyolcadik napján a Jobbik és személyesen Vona Gábor pártelnök lakossági fórumra invitálta Oroszlány polgárait, melyet a művelődési ház előtti, szépen felújított főtérre hirdettek meg. Civil ruhában, ám de ünneplőben (fekete nadrág, fehér ing, bocskai sapka) bajtársaimmal mi is kilátogattunk a rendezvényre a Komárom-Esztergom megyei Hunyadi Mátyás századából. A szépen dekorált, zászlókkal díszített emelvény körül már órákkal előbb szokatlanul nagy volt a rendőri jelenlét. Nem igazán foglalkozott ezzel senki, hiszen ők azért vannak, hogy „szolgáljanak és védjenek”. Vagy nem?

A képviselők, illetve az elnök úr amint megjelentek a pódiumon taps köszöntötte őket. Mi is elfoglaltuk helyünket sorfalat állva színpad jobb oldalán. Beszédeikre itt nem térnék ki részletesen, elég annyi, hogy ismét tanulságos, lényegre törő és őszinte volt. Akit érdekel, teljes egészében megtalálja a világhálón.

Szép májusi nap tűzött ránk, már-már nyárias időjárás. Szükség is volt a bocskai sapkára, bizonyára napszúrást kaptunk volna.
Vona Gábor elnök úr felszólalása után „Adjon az Isten – Szebb jövőt” köszönt el az összegyűlt emberektől, s jobboldalt fennhangon ezt mi is megetettük.

A történet itt kezd érdekessé válni: szép lassan beszivárogva hétfős kis csoportunkat rendőrök vették körül. Nem öten-hatan, hanem tizenöt- húsz fővel, akik mindaddig teljes felszerelésben a kultúrházban lapultak. Mire számítottak nem tudom, de néha Budapesten nem látni ilyen készültséget. Megkezdődött az „igazoltatás”. Miért hetünket szúrták ki a tömegből? Talán túlságosan szúrta a szemüket fehér vasalt ingünk, melyről a már lemenő nap fénye vakította őket? Tiltott jelzéseket nem viseltünk, tiltott tevékenységet nem végeztünk, úgyhogy csak erről lehetett szó. Vegzálásunkat látva az összes jobbikos képviselő is körénk gyűlt, maga Vona Gábor is. Kezet fogott mindannyiunkkal és riport keretében elkezdte kérdőre vonni a rend őreit, parancsnokukat. Kérdéseivel azt próbálta megtudni, mi az oka jelenlétüknek, mi okból vegzálnak bennünket, hisz nem tettünk semmi törvénybeütközőt. Na, azt hiszem erre a rendőrök nem számítottak! Parancsnokuk talán egyetlen feltett kérdésre sem tudott megfelelő magyarázatot adni. Lányos zavarukban még intézkedni is elfelejtettek? Nem kérték el mindnyájunktól iratainkat sem. Mikor belátták, hogy nagyon melléfogtak, ugyanolyan hamar tűntek el, ahogyan érkeztek. Osonva. S eddig a vicces rész.

Sajnos az a szomorú, hogy talán nem is személyünk ellen szólt ez az intézkedés, talán csak a Jobbik rendezvényét próbálták befeketíteni, provokálni. Jaj, demokrácia, jaj szólásszabadság -hová lettél?

Bizonyosak lehetünk benne, hogy a történet nem itt ér véget. Sajtónak, tévének nyilatkozva a jobbik képviselői, Szabó Mihály az oroszlányi önkormányzattól és Vona Gábor is felháborodottan kért magyarázatot az illetékesektől. Ez történt e szép májusi napon. Mi csak azért is mosolyogva csináltuk végig és fegyelmezetten hagytuk el a helyszínt. Itt megragadván az alkalmat, köszönetet nyilvánítunk a Jobbikos képviselőknek és Vona Gábor pártelnöknek a mellettünk való kiállásukért.

Teljes hittel és becsülettel kívánok szebb jövőt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s