Dunai árvízhelyzet

A Komárom-Esztergom megyei Hunyadi Mátyás Század gárdistái és a tatabányai alapszervezet szinte minden tagja Neszmélyen és Dunaalmáson segítenek az árvízvédelemben. Bár itt előbbre tart a védekezés, az egyre gyorsabban növekvő vízszint közvetlenül a lakóházakat fenyegeti. Aki szabadnapos, egész éjjel és nappal is, aki munka után érkezik, este és éjjel segédkezik gárdistáink közül.

1

Sok önkéntes mellett tűzoltók, katasztrófavédelem és vízügy szakemberei veszik fel a harcot most bizony haragos arcát mutató Duna ellen. Ilyen magas vízállás a folyón hosszú-hosszú évek óta nem volt, s több száz éves rekordok is megdőlhetnek. Itt 830 cm-en várják a tetőzést. Ellenben a lakosság összefogása, önkéntesek munkája eredményesnek ígérkezik.

2

Sajnos azonban az is megtörtént, hogy a védekezéshez nélkülözhetetlen szivattyúkat loptak el lelketlen, mások többnapos munkáját semmibe tipró egyének. A további lopások elkerülésének érdekében gárdisták próbálnak védelmet nyújtani. Bajtársainkat minden neszmélyi és dunaalmási gátszakaszon örömmel fogadták, segítségükért személyesen a neszmélyi polgármester mondott köszönetet.

3

Megjegyzem, nem a sok hálálkodásért tesszük. Az Új Magyar Gárda Mozgalom ezért is létezik, ez az egyik fő, ha nem a legfontosabb feladata. Segítséget nyújtani a magyar embereknek ott, ahol tud.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s